Alles wat je doet, keert bij je terug

 

Iedere maand wordt in het blad Paravisie een stelling gegeven om over te filosoferen. Uitgave Paravisie november 2011, . De Stelling: Alles wat je doet, keert bij je terug

Alles beweegt in Cirkels,

Alles wat je doet, denkt en zegt keert bij je terug, we zouden het “the reflection of God” kunnen noemen. Vanuit mijn visie maakt alles wat beweegt en leeft, cirkels in een spiraalvorm. Zo kunnen onze gedachten in cirkels blijven draaien, maar ook het onderling contact tussen mensen. Als ik iemand een mep verkoop, dan krijg je er één terug. Als je lacht krijg je meestal een lach terug, en als je boos bent op iemand, krijg je een boze reactie terug. Het cirkeltje is rond, we ontvangen onze reflectie terug.

Een Koerdisch gezegde luid: Je ontvangt pas echt terug na veertig jaar. /vergelijk het met ons gezegde: “Het leven begint pas bij veertig”. Het zijn de cirkels van het leven waarin we terug ontvangen wat we gecreëerd hebben, zowel in het nu als op de lange termijn. Als ieder mens zou leven met het bewustzijn dat het leven nooit ophoudt, onze processen zich voortzetten en dat je daarmee oogst wat je gezaaid hebt, dan zou de wereld eer een stuk mooier uitzien…..

Marisa

Commentaar geven is niet mogelijk.