Het onderscheid tussen leven en overleden

Binnen het mediumvak kennen wij vier soorten mediums: 1. het psychic medium, 2. het mental medium, 3. het healingmedium, 4. het fysic medium. Als medium is het enorm van belang om te weten hoe je werkt en waar jouw informatie vandaan komt. Dit kun je leren door middel van training.

In dit artikel beperk ik mij tot de verschillen tussen psychic mediumschap en mental mediumschap.

Als psychic medium lees je de energie van de ander. Hier kun je heel veel informatie uithalen. Van het beroep en het aantal kinderen, tot straatnamen en herinneringen. Maar ook kun je informatie lezen over een overleden dierbare van de persoon in kwestie.

Als mental medium communiceer je met overleden personen.

Door het verschil te ervaren en door ermee te trainen leert een medium heel goed het onderscheid maken tussen het werkelijke contact met een overleden persoon of het lezen van iemands energie. Daarom raden wij af om een foto mee te nemen, waarbij het medium dan vraagt of deze persoon wel of niet is overleden. Door het verschil te leren kennen tussen psychic en mental hoeft een medium dit niet meer te vragen. Wilt u graag contact met een overleden persoon dan raden wij ook aan om ook dit nooit te doen aan de hand van een foto. Een foto wordt psychic gelezen en is dan meestal geen sprake van een werkelijk contact.

Het is uitermate belangrijk binnen ons vak om geen fouten te maken en zo secuur mogelijk te werken. dit heeft een aantal redenen. Stel je voor dat het medium informatie van een overleden persoon krijgt, bijvoorbeeld: overleden aan baarmoederkanker  maar het medium heeft moeite met het bepalen waar de informatie vandaan komt, dan zou het medium ontzettend de mist in kunnen gaan doordat het medium de indruk heeft dat de persoon tegenover hem aan het ziektebeeld lijd dat juist iets verteld over de aanwezige overleden persoon.

Maar ook; Ik wil als mens niet dat anderen mij woorden in de mond leggen. Lezen wij de energie van de ander maar gebruiken wij daarbij de termen “ik hoor”, of “ik krijg door”, uit naam van onze gids dan leggen wij onze gids woorden in de mond. Lezen wij informatie over een overleden persoon psychic dan is ook de kans erg groot dat wij de overleden persoon woorden in de mond leggen.

Een mental consult met name voor een zaal start daarom altijd met informatie (bewijslast) gegeven door het medium. Daarna zoekt het medium pas uit voor wie deze overleden persoon komt. Zo bewijst het medium, leven na de dood, maar ook dat de informatie niet psychic is opgepikt. Er is werkelijk contact.

Het mooiste bewijs is bewijslast dat de ontvanger niet herkend en zal moeten navragen. Want indien de informatie correct blijkt dan toont het medium aan dat er een werkelijk contact was met de overleden persoon (mental) en dat de informatie niet psychic is gelezen.

Toch zit er nog een addertje onder het gras:

Kun je als medium het onderscheid goed maken tussen psychic en mental en weet je waar jouw informatie vandaan komt dan heb je al heel wat bereikt. Maar helaas komt er nog een handicap bij.

In de praktijk is gebleken dat als een levende persoon behoorlijk veel drugs of drank gebruikt, deze persoon eigenlijk uit zijn lichaam kruipt. En dat deze persoon, zeker als hij in gedachte nog contact zoek met bijvoorbeeld zijn een ex-vrouw, je als medium ook deze energie kunt oppikken en daarmee ook kunt communiceren. Althans je haalt als medium informatie uit de energie. En dit voelt bijna hetzelfde als het werken als mental medium, je gebruikt dezelfde techniek. Dit is zeer lastig maar kan ook ten opzichte van een overvolle zaal enorme emotionele gevolgen hebben voor de ontvanger.

Dit voorbeeld rust op een incident tijdens een demonstratie voor de zaal, waarbij drie mediums tegelijk met 1 overleden persoon communiceerde, althans dat dachten we. De naam van deze overleden persoon wisten we, zijn vroegere straatnaam, zijn hond en dochters, ex-vrouw, we wisten dat hij in Polen woonde (had gewoond) en ook zijn leeftijd en het werkt dat hij verricht (te), eigenlijk heel veel bewijs. Ook de drugs en drank werden benoemd. De ontvanger bleek een moeder met haar (14 jarige) dochter te zijn. Wij hadden dus contact met de vader van het meisje. De moeder gaf daarbij als reactie; Ik weet niet of hij is overleden er is al lang geen contact meer maar ik kan het met heel goed voorstellen gezien zijn leefgewoontes. De boodschap was met name voor het meisje: Eigenlijk een excuses waarbij de man aangaf dat hij niet voor had kunnen zorgen maar dat wel graag wilde.

Op de terugweg naar huis heeft de dochter in gedachten haar vader wel 10 keer begraven en dit leverde uiteraard zeer emotionele reacties op. Pas na twee weken ontdekte ze dat de (vader) man in kwestie nog steeds in leven is en in Polen woont. Na een telefoongesprek met hem, ontdekte de moeder dat op het bewuste moment van communicatie er inderdaad sprake was van zeer overvloedig drank en drugsgebruik.

Ik zou dus graag willen adviseren: Weet waar je informatie vandaan komt, vorm cirkels om te trainen en wees vooral voorzichtig als je als mental medium contact hebt met een persoon waarbij er sprake is van overmatig drank of drugsgebruik.

Commentaar geven is niet mogelijk.