De vermissing van Madeleine McCann

hogeremachten

Mijn herinneringen zitten vol, vol met beelden, dromen en informatie. Informatie waar ik niets mee kon. Ik herinner mij nog goed, hoe ik ’s nachts een keer wakker werd, totaal overstuur door de beelden die ik net gezien had. De geur van metaal op metaal van een remmende trein, de geur van buskruit en gegil van mensen, oergeluiden van angst.. En dan de stilte, de totale stilte, waarbij de beelden doorgaan zoals in een film zonder geluid. In mijn beelden zag ik mannen in groene uniformen met geweren en ze schoten, ze schoten op een stilstaande trein omringt door weilanden.

‘Nee schat, nee naar boven’. ‘Maar mam, ik wil dit zien’. ‘Nee, laat ons even nieuws kijken, ik vind deze beelden niet geschikt voor je’. Ik kon niet vertellen dat ik deze beelden al gezien had.

Ik had afgeleerd te praten, te praten over de beelden, de informatie uit mijn dromen. Mijn lieve ouders wisten zich hier geen raad mee. Iets dat ik toen aanvoelde en nu heel begrijpelijk vind.

Als kind begreep ik niet waarom en ook nu is het waarom vaak nog een vraagteken voor me. Nog steeds kan ik niet altijd iets met deze informatie en toch voel ik me nu een bevoorrecht mens. Nu kan ik er anderen mee helpen, nu kan ik ermee werken. Niet alleen voor de mensen om mij heen maar ook voor ‘hen’, voor ‘hen’ die geen stem meer hebben, voor ‘hen’, die zijn overgegaan, ook voor ‘hen’ kan ik vaak wat betekenen.

De eerste informatie over de zaak van Madeleine McCann: (maart 2007)

Nu, achtentwintig jaar later dan deze herinnering wordt mij de kans geboden om te werken met mijn beelden en ze te onderzoeken. Te zoeken naar het waarom en hoe ik daar een ander mee kan helpen.

Het gebeurde wel vaker, dan belde Cor en konden we uren aan de telefoon hangen, gesprekken over van alles en nog wat, vaak of liever gezegd bijna altijd met een glaasje wijn.

Het was een mooie nacht aan het begin van de lente. De sfeer in mijn huis voelde heerlijk. Ik had mezelf omringd met kaarsen en zat totaal ontspannen te filosoferen, zittend aan mijn donkere houten grote tafel. We voerden een gesprek over een vermissing en Cor sprak zijn verbazing uit over ons vorige telefoongesprek. Hij had mij gevraagd naar een vermissingszaak en ik hoorde een plaatsnaam. Deze plaatsnaam was te gek om uit te spreken, het leek op een woord uit een tekenfilm maar Cor die achter zijn computer zat en Google earth had geopend, drong aan het woord uit te spreken, en ……. Yes, de plaats bleek te bestaan en lag op nog geen 3 kilometer afstand van de plaats waar dit meisje voor het laatst gezien was. We spraken hier dus over, we konden alleen geen van beide meer op deze rare plaatsnaam komen, het wilde maar niet te binnenschieten.

‘Luister nou,……’. Catharina probeert mij iets te vertellen, ……. zachtjes haar lippen bewegend alsof ze probeert de woorden duidelijk te maken, zonder dat Cor het hoort. ‘Wat zeg je nu?’ ‘Cor ik hoor nu de woorden Barrankou ……. of… hmm …. Barrancuda, maar dat is niet de plaatsnaam van de vorige keer. Nee, Cor wacht nou toch even ik hoor jullie door elkaar’. En weer souffleert Catharina me, …… ‘Barrancau, Barrancuda ……… Ja, ik ga je niet nog een keer helpen’, geeft Catherina aan met een glimlach. Maar het oude woord, de plaatsnaam die ik zocht wordt nu in mijn hoofd overstemd door deze twee nieuwe woorden.

‘Ja, ja, ja, Cor te weinig bitjes en byte-jes in mijn bovenkamer, ik weet het echt niet meer.’ ‘Nu, Cor, even bij de les blijven want volgens mij weet je het zelf ook niet meer! Ja, ja, blond, maar laten we maar zeggen beter blond dan kaal …..’ Langzaam verandert het gesprek met Cor en gaat over in alledaagse onderwerpen.

Pas twee maanden later valt het kwartje.

Met de kaart van Portugal voor mijn neus, valt mijn oog op het plaatsje Barrancou. Het blijkt te bestaan en ligt op nog geen 6 km vanaf de plek waar Madeleine voor het laatst gezien is. En zo begint mijn of liever gezegd onze zoektocht naar de waarheid achter de vermissing van Madeleine McCann.

Om meer duidelijkheid te geven over het werk van paragnosten bij vermissingszaken vertel ik graag over mijn ervaring in deze diep trieste zaak. Hoe werkt het, welke machten spelen een rol, waarom een paragnost nooit alleen kan opereren. Hoe het samenwerken met een rechercheteam verloopt, feiten analyses en paranormale vermoedens, maar ook over het niet goed interpreteren van informatie en over hoe later het kwartje valt.

Kortom, deze lezing bevat een schat aan informatie die ik graag met u deel.

Duur van de lezing: ongeveer 1,5 uur. Kosten: 150,- exclusief reiskosten.
Voor boekingen: 06 40737094

Commentaar geven is niet mogelijk.