Mediumvak is Vakmanschap

Wij heten u van harte welkom op de website van het MediumCollege,

Het MediumCollege is het college waar vanuit diverse culturen en achtergronden word onderwezen in de leer der mystieken. U kunt bij ons terecht voor diverse opleidingen waarbij u kunt denken aan; Het Mediumschap, het Healing mediumschap, van kaartlezen tot de leer in de oude Magie, orakelvormen zoals het kaartlezen maar ook geschiedenis en filosofie is verweven in iedere opleiding.

U bent van harte welkom is om één van onze gedegen opleidingen te volgen.  Al onze opleidingen en docenten zijn erkend en gecertificeerd door Stichting Enigma.

Onze opleidingen en workshops zijn opgesplitst in verschillende niveau ‘s en gericht op de professionele branche. Zo start u altijd met een twee daagse workshop, zodat wij gezamenlijk kunnen onderzoeken waar specifiek uw talenten liggen en kunnen onderzoeken waar u naar toe kunt groeien zodat u de weg kunt volgen die bij u past. Ook is onze structuur zo opgezet dat u kunt doorstromen en indien gewenst u een examen kunt afleggen bij Stichting Enigma.

Binnen het mediumvak wordt er gesproken over mensen met een ‘gave’, waarbij er aan wordt voorbijgegaan dat het ‘Mediumvak’, een echt vak is, net als alle andere beroepen. Ook voor het ‘Mediumvak’ geldt dat mensen zich verder kunnen ontwikkelen, technieken kunnen leren om het vak professioneel te beoefenen. Het mediumschap is een talent waarmee je wordt geboren, het zit in jouw ziel (DNA). Toch is scholing net als bij ieder ander vak noodzakelijk. Je zou het kunnen vergelijken met de sport – of de muziek branche. Denk maar eens aan een concert pianist. De passie en het muzikale talent zit in het bloed en toch zal er iedere dag gestudeerd moeten worden om het te brengen tot concert pianist.

Hierin verschilt het mediumvak niet van andere beroepen. Sterker nog, als wij mensen willen helpen, als wij ‘hen’ willen helpen, zij die overleden zijn, is het dan niet onze plicht om ons vak zo nauwkeurig mogelijk uit te oefenen en zo veel mogelijk kennis op te doen? Want wat is een consult zonder bewijs. Hoe kun je jezelf kritisch controleren als je geen bewijs kunt leveren. Is het niet ook onze ‘taak’ om mensen te bewijzen dat er leven na de dood is?

Welk vak u ook beoefend, of dat nu als Healing medium is of als kaartlezer, ons vak kent een enorme verantwoordelijkheid! Alles wat je zegt onthoudt de ontvanger circa 9 jaar. Dus ook als medium zullen wij onszelf moeten trainen. Gewoon in de praktische zin onszelf laten helpen bij het opleiden. Want dan zullen we echt in staat zijn om dit prachtige vak zelfkritisch en bewust uit te voeren.

In iedere opleiding komen verschillende disciplines uit het mediumvak aan bod. Hierbij kunt u denken aan psychic mediumschap, mental mediumschap, het inspireren van mensen maar ook inhoudelijke vakkennis zoals de balans in het leven, integriteit en ethiek zijn onderwerpen waarover we kennis zullen overdragen.

Vandaar ‘Het MediumCollege’, Voor iedereen die echt professioneel met dit mooie vak aan de slag wil. . Uiteraard moet er ook behoorlijk hard gewerkt worden.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op één van onze opleidingen,

Namens het MediumCollege team,

Marisa Bottenheft, Sandra Jansen van Galen, Alana Jekel, Wilma Koerse, Monique Elmendorp en Rina Wingelaar

Commentaar geven is niet mogelijk.