Spookkastelen…

kasteelcroy

Geschiedenis heeft me altijd geboeid. De romanticus in me verlangt niet zelden naar de tijd waarin we niet opgejaagd werden door prestatiedrang en verplichtingen. Ik mag graag wegdromen en genieten van de beelden die ik doorkrijg uit het verleden. Prachtige interieurs, warme kleuren, kunst en cultuur. Helaas was het ook in vorige eeuwen niet altijd rozengeur en maneschijn. Heftige drama’s hebben zich binnen de veilige muren van de landgoederen afgespeeld. Moord, doodslag en intriges waren aan de orde van de dag. Ondanks het vele geld en luxe was het geluk slechts voor een enkeling weggelegd.

jachttafreelKastelen en landhuizen herbergen vele geheimen die niet of nauwelijks door historici ontsloten kunnen worden. Vaak betreft het sagen gevoed door onverklaarbare waarnemingen die hun eigen leven zijn gaan leiden. Als we alle verhalen zouden geloven dan is ons land in het bezit van tientallen spookhuizen en spookkastelen. Een medium is in staat om het waarheidsgehalte van de overleveringen en onverklaarbare waarnemingen te bevestigen en zo nodig de ontbrekende schakels aan te vullen. Ook zal blijken dat er voor spookachtige verschijningen verrassend simpele verklaringen zijn. Maar niet alles kunnen we naar het rijk der fabelen verwijzen.

Een ding staat voor me vast: oude gebouwen zijn een perfecte omgeving om met de geestelijke wereld in contact te treden. Maar geven de geesten ook al hun geheimen prijs? Dat zal moeten blijken. Daarom ga ik binnenkort op ontdekkingstocht en zal ik een aantal kastelen en landhuizen bezoeken. Ik doe dat niet alleen want jij kunt mee. Houd mijn website in de gaten voor de data en aanvullende informatie.

Commentaar geven is niet mogelijk.